Prva lonac.pro Zlatna Karika, mladi preduzetnik Jovan Grahovac: „Uspjeh je zbir nekoliko neuspjeha“

Ekosistem Startup studija – podržavamo, uvezujemo, upućujemo jedni na druge!

Upornost i odlučnost se isplate

Dvadesetšestogodišnji Jovan Grahovac, apsolvent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banja Luci, uspješan je preduzetnik koji je spojio svoje znanje s fakulteta i iskustvo koje je imao u radu u drvnoj industriji, a onda je uz podršku Startup studija osnovao JoWood – kompaniju koja se bavi proizvodnjom inovativnih proizvoda za uređenje poslovnih i stambenih objekata.

Još u svojoj porodici koja se bavila malim biznisom u obradi drveta, Jovan je stekao radne navike i znanje u obradi drveta. Mali biznis nije preživio pandemijsku krizu, ali Jovan je odlučio biti preduzetan, uzeti stvar u svoje ruke i krenuti iz početka. Prvo je otišao u Ameriku na program Work and Travel gdje je napornim radom i trudom zaradio početni kapital. Međutim, to nije bilo dovoljno za realizaciju njegove ideje, ali Jovan nije odustajao i odlučio je potražiti potencijalne investitore i partnere.

Pronalazak iskrenog partnera  

Sa svim predispozicijama koje jedan preduzetnik treba imati, uporan i odlučan, Jovan je tragao za potencijalnim investitorima i partnerima, a onda je saznao za Fondaciju Mozaik i Startup studio te odlučio da iskoristi priliku za zajedničko ulaganje. Startup studio je prepoznao Jovana i podržao njegovu ideju.

„Zajedničko ulaganje i podrška koja se dobije od Startup studija je čista desetka. Smatram da svaki mladi preduzetnik koji ulazi u svijet preduzetništva treba takav vid podrške. Zajedničko ulaganje je ništa drugo nego činjenica da niste sami kad postane teško. A postat će teško u nekom trenutku“, kazao je Jovan. 

Pročitajte više u  lonac.pro zajednici.

https://lonac.pro/bs/portfolio-startup-studija-dvadesetsestogodisnji-preduzetnik-jovan-zna-da-je-uspjeh-je-zbir-nekoliko-neuspjeha

Najčitaniji tekstovi

Zašto sve manje studenata upisuje fakultete u BIH - loš kvalitet, demografska kriza ili neperspektivne karijere?
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Zlatna Karika Saldina Nurak: Programiranje nije struka za slabiće
Call centri: ZA ili PROTIV?
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
Darko Rundek za „Karike“: „Rijeke znače slobodu i opstanak svih nas“
Ne sudi knjizi po guzici
Odlaze li mladi jer žele ili jer nemaju drugog izbora?
Sigurne kuće imaju skloništa i za djevojke – incesti i seksualno nasilje u porastu
Ivana Džamić: Ponekad mislim da nijedan virus ne može da bude toliki neprijatelj kao što čovek može prema čoveku
More Stories
Na maminoj koži