Ovo ću samo tebi reći EP. 05: Nasilje

Peta epizoda emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja ovog puta je ugostila četiri sjajna gosta s kojima smo razgovarali o nasilju i širenju svijesti o nasilju.

U emisiji gostuju:

Sabina Lizde: feministkinja/aktivistkinja with a twist. Magistrica međunarodnih odnosa i diplomatije, vodolija u horoskopu i plesačica u duši.

Božena Pandža: doktorand germanistike na Sveučilištu u Mostaru, spisateljica, feministicka kriticarka. Područje znanstvenog djelovanja: holokaust, književnost i feminizam, moderna i suvremena drama i kazalište.

Erna Saljević je komunikologinja koja se bavi konsaltingom u polju marketinga i influenserka pod svojim alter egom @divaisback na Instagramu. Aktivno učestvuje na domaćim i regionalnim kreativnim festivalima, konferencijama, te je držala radionice na temu ženskog preduzetništva, odnosa sa medijima, marketinga, važnosti izgradnje pravilne slike branda, te generalno Social Media trendova, s trenutnim fokusom na content i influencer marketing. Njena lična misija je da radi na promjenama načina na koji ljudi međusobno komuniciraju ali i u njihovoj konekciji sa stvarnim svijetom.

Darko Savić rođen je 10. novembra 1991. godine u Banjaluci. Član Kajak-kanu kluba Vrbas već 12 godina bavi se ovom zahtjevnim sportom. Profesionalni sportista, Hip Hop amater i aktivista u borbi za zaustavljanje nasilja, jedan od kreatora pjesme i video spota Novi je dan.

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

ODGOVORI PSIHOLOGA 30: „Riječi mogu da liječe“
Zlatna Karika Nikolina Zubac: Volim izazove, timski duh i adrenalin koji košarka donosi
Poziv na učešće na konkursu na temu „Nasilje nad LGBTIQ osobama – moja priča“
Zaviri „Iza duge“, vidjećeš da smiješ
20 godina Zakona o slobodi vjere – Je li samo hidžab problem i smetnja državnim institucijama?
Virtualni svijet i online upoznavanje: prednosti i mane
Zlatna Karika Lejla Selimović: Hidžama je više relaksirajući tretman
Ne sudi knjizi po guzici
Zašto mi biro ne da da zarađujem više od 208 KM mjesečno?
Kataloška prodaja kao prilika za zaradu i radno iskustvo
More Stories
Književni festival „Poligon“: Neposlušnost, lucidnost, humanost