Ovo ću samo tebi reći EP. 05: Nasilje

Peta epizoda emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja ovog puta je ugostila četiri sjajna gosta s kojima smo razgovarali o nasilju i širenju svijesti o nasilju.

U emisiji gostuju:

Sabina Lizde: feministkinja/aktivistkinja with a twist. Magistrica međunarodnih odnosa i diplomatije, vodolija u horoskopu i plesačica u duši.

Božena Pandža: doktorand germanistike na Sveučilištu u Mostaru, spisateljica, feministicka kriticarka. Područje znanstvenog djelovanja: holokaust, književnost i feminizam, moderna i suvremena drama i kazalište.

Erna Saljević je komunikologinja koja se bavi konsaltingom u polju marketinga i influenserka pod svojim alter egom @divaisback na Instagramu. Aktivno učestvuje na domaćim i regionalnim kreativnim festivalima, konferencijama, te je držala radionice na temu ženskog preduzetništva, odnosa sa medijima, marketinga, važnosti izgradnje pravilne slike branda, te generalno Social Media trendova, s trenutnim fokusom na content i influencer marketing. Njena lična misija je da radi na promjenama načina na koji ljudi međusobno komuniciraju ali i u njihovoj konekciji sa stvarnim svijetom.

Darko Savić rođen je 10. novembra 1991. godine u Banjaluci. Član Kajak-kanu kluba Vrbas već 12 godina bavi se ovom zahtjevnim sportom. Profesionalni sportista, Hip Hop amater i aktivista u borbi za zaustavljanje nasilja, jedan od kreatora pjesme i video spota Novi je dan.

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

Izazovi i potencijali queer umjetnosti u Bosni i Hercegovini
,,Studentska uvjerenja o stručnosti nastavnika nemaju naročitu težinu“, studenti tvrde drugačije
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
„Od Silvane do Nirvane“ – Karike Top 5 pjesama mjeseca marta
Obećava li nova strategija zapošljavanja previše i hoće li zadržati mlade od odlaska vani?
Kataloška prodaja kao prilika za zaradu i radno iskustvo
Ante Jurić-Marijanović: Supkultura vs. kultura – para na paru, uš na fukaru
Refik Hodžić: Naše traume su još uvijek vrlo žive i prisutne
SVEMIRKO: Mo'š napraviti najveću glupost na svijetu, svi će mislit' da je to presuper jer si ti na stejdžu!
More Stories
Od Zenice do Perua (I): Put pod noge i ruksak na leđa