Ovo ću samo tebi reći EP. 04: Ljubav

Četvrta epizoda emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja ovog puta je ugostila tri sjajne gošće sa kojima smo razgovarali o temi koja je stoljećima glavni predmet mnogih filozofija, psihologije, pisanja romana, pjesama, ali i nešto sa čime se svakodnevno susrećemo, o čemu se pitamo, sa čime se borimo – ljubavi!

U emisiji gostuju:

Emina Elezović, rođena u Sarajevu, a živi, radi i odmara u Helsinkiju. Uvijek ima goste i uvijek je u potrazi za razlozima za slavlje. Piše usput, na telefonu, na poleđini računa, u sveskama za recepte i tako je nastala njena prva zbirka poezije “Iza vrata” (Imprimatur, 2020.) Voljela bi da jednog dana pravi sjajne filmove. Da je biljka bila bi drača (paliurus spina-christi).

Amina Imamović, dvadesetdvogodišnja veganka, LGBTIQ+ aktiviskinja, ponosna panseksualka, sakupljačica biljaka i zaljubljenica u fotografiju. Završila je Mirovne i sigurnosne studije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.  Od novembra 2019. godine radi kao projektna koordinatorica LGBTIQ+ programa  u Sarajevskom otvorenom centru, a iste godine je bila članica Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa gdje i dalje aktivno djeluje. U svom životu teži da doprinese budućnosti u kojoj će sva živa bića da žive slobodno.

Enisa Mešić, je zaposlena na reformskom Projektu mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini kao liderica komponete koja za cilj ima osiguranje kvaliteteta u mentalnom zdravlju. Učestvovala je u izradi entitetskih Zakona o mentalnom zdravlju u svojstvu ekspertice iz struke imenovane od strane entitetskih resornih ministarstava, pored toga angažovana je na više projekata kao stručnjakinja iz oblasti mentalnog zdravlja i kao evaluatorka. Trenutno je na trećoj godini doktorskog studija iz psihologije (IUS). Pored toga što je EU certificirana geštalt psihoterapeutkinja, praktikuje i EMDR, a ove godine (2020.) je stekla i zvanje Supervizorke, od strane Evropskog Centra za psihoterapijske studije. Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

Velika pitanja – velika anksioznost
Nail Omerović: Naši mladi su talentovani, samo im je teško doći do izražaja
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kultura mema – od smijeha do političkog djelovanja
Eskapizam na društvene mreže
Rodni stereotipi
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Gdje kupiti proizvode jeftinije i do 90 % od redovne cijene - Food Outlet Yumm
Prljava riječ na slovo "F"
Zašto muškarci (ne) vole kučke?
More Stories
Apsurd kulture straha – Bosna i Hercegovina poslije rata