Ovo ću samo tebi reći S02E02: MAMA U DOBA INSTAGRAMA

U drugoj epizodi druge sezone emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja, ugostili smo tri sjajne gošće sa kojima smo razgovarali o majčinstvu, njegovim lijepim aspektima, ali i posebnim emocijama koje donosi, postporođajnoj depresiji o kojoj se malo priča, kroz šta sve žensko tijelo prolazi (fizički i mentalno) tokom trudnoće, podršci koja je potrebna i nakon poroda, a sve to maksimalno približeno ličnim pričama i iskustvima gošći.

U emisiji gostuju:

  • Edina Ćerimović Drugovac je supruga i mama dječaka od 2 godine i 9 mjeseci i šestomjesečne djevojčice, certificirani network administrator, ekonomista i posljednjih 7 godina u radnom odnosu u Addiko banci – Sarajevo na poziciji Specijalista za baze podataka i razvoj softvera. Aktivna je u nevladinom sektoru i predsjednik je Skupštine u Udruženju za podršku i razvoj sportskog turizma “Avantur”.
  • Vanja Tešanović, diplomirala je u Novom Sadu na odsjeku za Psihologiju Filozofskog fakulteta, a nedugo zatim završila i Master studije na istom fakultetu.  U toku studiranja započela je sa edukacijom iz Transakcione Analize u okviru Psihopolis Instituta, što smatra prvim korakom dalje u razvoju karijere. Njeno aktuelno zvanje je- Transakcioni psihoterapeut – savjetnik. Praksu započinje 2010. god u Centru za mentalno zdravlje na Palama, gdje stiče vještine psihološke dijagnostike širokog spektra psiholoških poremećaja, davanja nalaza i mišljenja, te savjetodavnog i psihoterapijskog rada.
  • Vildana Mrša, za sebe kaže sljedeće: “Nepopravljivi sam romantičar i zaljubljenica u dobru knjigu koja je sarajevsku adresu prije četiri godine zamijenila dubrovačkom, a sve zbog – ljubavi. Živim savršeno nesavršenim životom sa svoja tri mušketira: bradatim muškarcem koji svake nedjelje pravi najbolju pizzu u gradu, skoro pa trogodišnjakom – preslikom svoga oca, koji na majku jedino ima talent da neprekidno priča 12h uz dva udaha i najmanjim plavookim uspavanim čudom.”

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

Velika pitanja – velika anksioznost
Nail Omerović: Naši mladi su talentovani, samo im je teško doći do izražaja
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kultura mema – od smijeha do političkog djelovanja
Eskapizam na društvene mreže
Rodni stereotipi
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Gdje kupiti proizvode jeftinije i do 90 % od redovne cijene - Food Outlet Yumm
Prljava riječ na slovo "F"
Zašto muškarci (ne) vole kučke?
More Stories
Via Appia: Traženje sebe u izgubljenom svijetu