Ovo ću samo tebi reći S02E02: MAMA U DOBA INSTAGRAMA

U drugoj epizodi druge sezone emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja, ugostili smo tri sjajne gošće sa kojima smo razgovarali o majčinstvu, njegovim lijepim aspektima, ali i posebnim emocijama koje donosi, postporođajnoj depresiji o kojoj se malo priča, kroz šta sve žensko tijelo prolazi (fizički i mentalno) tokom trudnoće, podršci koja je potrebna i nakon poroda, a sve to maksimalno približeno ličnim pričama i iskustvima gošći.

U emisiji gostuju:

  • Edina Ćerimović Drugovac je supruga i mama dječaka od 2 godine i 9 mjeseci i šestomjesečne djevojčice, certificirani network administrator, ekonomista i posljednjih 7 godina u radnom odnosu u Addiko banci – Sarajevo na poziciji Specijalista za baze podataka i razvoj softvera. Aktivna je u nevladinom sektoru i predsjednik je Skupštine u Udruženju za podršku i razvoj sportskog turizma “Avantur”.
  • Vanja Tešanović, diplomirala je u Novom Sadu na odsjeku za Psihologiju Filozofskog fakulteta, a nedugo zatim završila i Master studije na istom fakultetu.  U toku studiranja započela je sa edukacijom iz Transakcione Analize u okviru Psihopolis Instituta, što smatra prvim korakom dalje u razvoju karijere. Njeno aktuelno zvanje je- Transakcioni psihoterapeut – savjetnik. Praksu započinje 2010. god u Centru za mentalno zdravlje na Palama, gdje stiče vještine psihološke dijagnostike širokog spektra psiholoških poremećaja, davanja nalaza i mišljenja, te savjetodavnog i psihoterapijskog rada.
  • Vildana Mrša, za sebe kaže sljedeće: “Nepopravljivi sam romantičar i zaljubljenica u dobru knjigu koja je sarajevsku adresu prije četiri godine zamijenila dubrovačkom, a sve zbog – ljubavi. Živim savršeno nesavršenim životom sa svoja tri mušketira: bradatim muškarcem koji svake nedjelje pravi najbolju pizzu u gradu, skoro pa trogodišnjakom – preslikom svoga oca, koji na majku jedino ima talent da neprekidno priča 12h uz dva udaha i najmanjim plavookim uspavanim čudom.”

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

Izazovi i potencijali queer umjetnosti u Bosni i Hercegovini
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
,,Studentska uvjerenja o stručnosti nastavnika nemaju naročitu težinu“, studenti tvrde drugačije
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
„Od Silvane do Nirvane“ – Karike Top 5 pjesama mjeseca marta
Obećava li nova strategija zapošljavanja previše i hoće li zadržati mlade od odlaska vani?
Kataloška prodaja kao prilika za zaradu i radno iskustvo
SVEMIRKO: Mo'š napraviti najveću glupost na svijetu, svi će mislit' da je to presuper jer si ti na stejdžu!
Putovanje u Pariz: Savjeti za potpuno uživanje!
Refik Hodžić: Naše traume su još uvijek vrlo žive i prisutne
More Stories
Nebojša Đurić: Matematičar koji Rubikovu kocku slaže za 15,60 sekundi