Kako je „dick pic“ postao današnji „ćao, šta ima“

„A da pređemo na secret viber chat?“, reče on i, prije nego odgovorih, dobih poruku na istom. A tamo očekivano – „dick pic“ i vrijeme trajanja 15 sekundi. Ne, nije trajao on toliko, nego fotografija koja je tempirana na tajnom viber chatu.

O da, danas tempiramo sve, pa tako i dužinu pogleda duž centimetara koje šaljemo. Ali kome ih šaljemo i kada? Evo teksta o seksu. Opet.

Privatni chat i „dick pic“

Biti online danas postalo je biti online meta seksualnim predatorima. I ne, to nisu zalutali muškarci koji su vas pomiješali s nekim, već realni likovi iz naselja, prošlosti, pa čak i iz javnog života. Na koncu jednog online intervjua, dobila sam pitanje: „Ok, jesmo završili poslovni dio, da pređemo na privatni?“

Od privatnog dijela do privatnog chata tanka je linija, a povuku je brže nego zavisnici kokain. Insta fotke koje traju nekoliko sekundi, tajni Viber i Facebook chatovi. I svi drugi chatovi, prilika su do čega drugog nego sextinga. I nećemo se praviti da ne znamo o čemu je riječ, jer budimo realni, svako je barem nekada poslao neku rečenicu ili fotografiju nekom.

Pitanje je, pak, kad i kome? Ne znam odakle muškarcima ideja da neko uživa u dobijanju „sexy fotki“ njihovog međunožja, ali da razbijemo iluziju, evo odmah jedan spoiler alert. Hej ljudi, nikoga to ne loži. Barem mene ne i barem ne očekujem „dick pic“ u full HD, 4k rezoluciji, koji djeluje gore nego današnji folkeraj u istoj.

Sexting da, ali gro plan, hmm, ne. No sve je dobro, dok trash slike šalje neko koga voliš. Tu i praštaš, i tolerišeš, i možda nikad ne priznaš da sve to što je slao, mogao je i tempirati. Ovako su ti preduuugo ostale uspomene u inboksu. Ali nije ni u tome problem, već u random likovima.

Ne samo meni, nego i mojim drugaricama, kao i većini drugih žena, desilo se najmanje jednom da dobiju „dick pic“ ili „sexy poruku“ u inboks, bez da su je ičim tražile. I da, da se razumijemo, kako se uopšte traži takvo što?

Možda trebam reći hvala što mi neko servira svoj ud?

Na objavi storija od prošle godine za proslavu 8. marta, drugarica i ja dobile smo hrpu poruka u inboks, a mahom su išle u smjeru: „Trebam vam još ja“, „Dajte još“, „Recite lokaciju, eto me“, a tu se svakako našao i poneki „dick pic“. Da smo se zabavile jesmo, ali da smo tražile, ne, nismo.

Kad je zabava vrhunska, ali ipak ne znaš lika. Izvor: Ifunny.co

Baš kao što većina žena ne traži da na osnovu profilne fotke / statusa / pretpostavke ti ideš i javljaš se na secret chat ili, još gore, na redovni chat, s neredovnim seksualnim životom. Dalo bi se zaključiti da su likovi koji su se javljali mahom nezadovoljni svojim aktuelnim seksualnim životom pa traže potvrdu svog „mačoizma“ u tuđim inboksima.

U jednoj od epizoda bio je i taj lik koji se uporno usred bijela dana javljao i govorio: „Idi na viber!“

„Ok, gdje gori prijatelju?“, mislila sam uvijek, unaprijed znajući da njegovo ludilo teško da će iko ugasiti. Dođoh, vidjeh, odoh. I pomislih, ok, možda trebam reći hvala što mi neko servira svoj ud. Ipak, rekoh da nisam raspoložena za sexting i pokušah vratiti temu u neki „redovni kolosijek“, ali on nastavi s pričom, „hajde, slikaj se i šalji“.

Ne uradih to, ne zato što me nije privlačio, nego što ne vidjeh razloga da užurbano šaljem dio tijela nekome na par sekundi zadovoljstva.

Šta je to sa sextingom i ljudima pa svode užitke na sekunde zaborava? I koliko im on traje najbolje rekoše moje drugarice, koje mi na ovu temu odgovoriše: „Ma slabo i ide, kad oni jednom rukom to rade.“

Drugarice o sextingu

Usporite sa sextingom, naročito s random ljudima

Kad ti je do sextinga, ali liku je ipak stalo
Kad ti je do sextinga, ali liku je ipak stalo

Da je screenshot izašao iz raja, ali s tendencijom da ide k paklu, uvjeravam se svaki dan, najviše strahujući za upravo taj dio galerije. I onda pomislim, ako to radim ja, ko zna radi li i on. Rade li to i oni?

Slikala sam slike, poruke i trenutke, i čuvala ih ne znajući zašto. Možda da nekad vrtim film da i nije bio baš toliki frajer, kao što je mislio. Ali čuvao je možda i on. I gdje odu sve slike i prepiske, jednom kad je gotovo? Uostalom, šta ako neko to sve fotka i čuva, a onda pokazuje bez moje dozvole?

U vezama je pak bilo drugačije. Znalo je to biti zanimljivo i uzbudljivo, iako gotovo nikad unaprijed promišljeno i pametno. U trenucima sextinga s ljudima koje voliš, malo ko od nas „stavi zaštitu“ u vidu mjera predostrožnosti pisanja i fotografija.

Ima seksa bez emocija, ali ljepši je kad su tu i one. A tad ti je i sexting nekako suptilniji, zreliji i doziran, jer ne goriš da zapališ online trenutke, kad znaš da te vatromet uživo čeka. I tad ti čak i propadne pokušaj istog, jer njemu je stalo do tebe, a ne do dijela tijela pa ti zabavljen kaže: „Obuci se da se ne prehladiš.“ I bude ti i smiješno i drago, što si u takvoj fazi života.

Sve dok vas tajni chat ne rastavi, a tajmer ne okine prebrzo. Usporite sa sextingom, naročito s random ljudima. A da se s pravim ljudima zna uživati s vremena na vrijeme, o da. Sve u 4k.

Najčitaniji tekstovi

Velika pitanja – velika anksioznost
Nail Omerović: Naši mladi su talentovani, samo im je teško doći do izražaja
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kultura mema – od smijeha do političkog djelovanja
Eskapizam na društvene mreže
Rodni stereotipi
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Gdje kupiti proizvode jeftinije i do 90 % od redovne cijene - Food Outlet Yumm
Prljava riječ na slovo "F"
Zašto muškarci (ne) vole kučke?
More Stories
U odbranu naših prava i života