Poziv video umjetnicima/ama – takmičenje za najbolji kvir video rad

Omladinska novinska asocijacija u BiH i Omladinski magazin „Karike“ u saradnji s Udruženjem „Okvir“ u okviru Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE pozivaju video umjetnike i umjetnice iz cijele BiH da učestvuju u kvir umjetničkom takmičenju.

Želeći osnažiti i afirmirati kroz medijski prostor našeg magazina kvir kulturu i umjetnost u BiH kao način senzibiliziranja, educiranja i informiranja šire javnosti o LGBTIQ+ zajednici u BiH, pozivamo video umjetnike i umjetnice od 15 do 35 godina s prebivalištem u BiH da uzmu učešće u umjetničkom konkursu za najbolji kvir video rad.

Moguće je poslati jedan do tri kratka videa u formatu MP4 9:16 (vertikalni, pogodan za Instareels/TikTok) u trajanju od 30 sekundi do dvije minute na jednu od sljedećih tema:

  1. Ponos
  2. Sloboda
  3. Ljubav

Video može a i ne mora (po izboru umjetnika/ce) sadržavati: muziku, tekst i naraciju.

Umjetnički konkurs je otvoren od 1. maja do 31. maja 2022. godine.

Autori i autorice šalju svoje radove pod šifrom putem WeTransfera na e-mail redakcija.karike@gmail.com s naznakom za video takmičenje. Pored video rada, potrebno je dostaviti i dokument s rješenjem šifre koji će sadržavati: ime i prezime, godište, grad, e-mail, broj telefona te način na koji želite da vaš rad predstavimo našoj publici [pod vašim imenom i prezimenom ili pod umjetničkim imenom, nadimkom i(li) pseudonimom].

Poziv je otvoren za sve bh. umjetnike/ce koji/e na umjetnički način promišljaju o položaju, životu i iskustvu LGBTIQ+ osoba u BiH danas.

Stručni žiri će selektirati prijavljene radove i napraviti izbor za objavu na našem magazinu. Također, stručni žiri će odabrati jedan najbolji kvir video rad i s autorom/icom istog potpisat ćemo autorski ugovor u bruto iznosu od 900,00 KM.

Za sva dodatna pitanja, možete se javiti na redakcija.karike@gmail.com.

Sretno svima i mnogo se radujemo vašim radovima.

Redakcija Omladinskog magazina „Karike“

Najčitaniji tekstovi

Marina Stojanović, četiri pjesme
Saveznik se ne podrazumijeva, saveznik se postaje
Svi naši ejdžizmi: Poslovni sektor
Kako do sobe u banjalučkom studentskom domu?
3 tipa prosječnih sarajevskih "strejt" muškaraca
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Studentski domovi u Sarajevu: Gdje su, kakvi su, kako se prijaviti?
Ko je bio 2Pac Shakur - legendarni reper, kriminalac ili vođa potlačenog naroda?
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
Čapljina kao grad smijeha, mazlumske priče i cijena
More Stories
Sjećanje na olimpijski februar 1984.