5 sjajnih serija koje nas očekuju u 2017. godini

Nakon 10  blockbustera koji bi mogli obilježiti 2017. godinu, donosimo vam i kratki pregled pet serija koje s nestrpljenjem iščekujemo u tekućoj godini. Dobro, četiri serije, jer je prva s liste već krenula s emitovanjem u januaru.

Series of Unfortunate Events (Netflix, januar 2017)

Svi oni koji su 2004. godine bili u osnovnim školama trebali bi se sjetiti Lemony Snicket filma s Jim Carreyem, Meryl Streep i Jude Lawom. Paramount/DreamWorks (i Nickelodeon) očitu nisu vidjeli profit u ovom književnom serijalu te kako nisu snimani novi nastavci, licenca za serijal se ponovno našla na tržištu gdje je otkupio Netflix za potrebe serije. Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Will Arnett i Cobie Smulders samo su neka od imena koja se pojavljuju u rebootu „A Series of Unfortunate Events“ koji je izašao prije mjesec dana.

American Gods (Starz, april 2017)

Ljubitelje književnog djela Neil Gaimana sigurno će obradovati vijest da adaptacija romana „American Gods“ uskoro dolazi na tv ekrane. Kako to izgleda kada zaboravljeni mitološki bogovi krenu hodati zemljom i ponašati se poput Amerikanaca, saznat ćemo već ovog aprila.

Star Trek: Discovery (CBS, maj 2017)

Gene Roddenberry 1966. godine vjerojatno nije moga niti sanjati da će njegova serija o istraživačima svemira koji „hrabro kroče gdje nitko drugi do tad nije“ doživjeti uspjeh i popularnost, kakvu danas posjeduje. Do sada je urađeno 5 serijala i 13 filmova na ovoj licenci, a broj fanova je u konstantnom porastu. Novi serijal „Star Trek: Discovery“ počinje ovog maja  zasigurno će utvrditi temelje da je Trek ipak najbolja zvjezdana franšiza.

Twin Peaks (Showtime, maj 2017)

„Srest ćemo se ponovno za 25 godina“ obećala je Laura Palmer agentu Cooperu, u posljednjoj epizodi druge sezone serije Twin Peaks, i zaista, 25 godina poslije redatelj David Lynch se vraća s trećom sezonom jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Treća sezona pratit će mladu FBI agenticu na zadatku da otkrije misterije koje je Twin Peaks nekada skrivao, te šta se dogodilo s operativcem Daleom Cooperom.

The Defenders (Netflix, septembar 2017)

Netflix je 2015. godine serijom „Daredevil“ započeo svoj projekt  o Marvelovim superjunacima s ulica New Yorka. Nakon što je advokat Matt Murdock pokupio sve hvalospjeve publike, Netflix nas je upoznao s privatnom detektivkom Jessicom Jones i barmenom Luke Cageom. Ostalo je još da se upoznamo i s protagonistom serije „Iron Fist“ u mjesecu martu kako bi  došli u završnu fazu projekta gdje će se ovi nesvakidašnji junaci New Yorka okupiti u tim pod imenom „The Defenders“.


Naslovna fotografija preuzeta sa https://www.facebook.com/AmericanGodsSTARZ/

Volimo pročitati vaše mišljenje...

Najčitaniji tekstovi

Lešinarenje nad truplom civilizacije
Call centri: ZA ili PROTIV?
Zlatna Karika Zerina Suljić: Uložen trud i višesatno učenje uvijek bih nagradila dobrim treningom
Patrijarhat na koljenima nije poražen patrijarhat
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Putovanje u Pariz: Savjeti za potpuno uživanje!
Emir Prcanović, izvršni direktor Udruge „Vaša prava BiH“: „Zaštita ljudskih prava je uvijek kolektivno djelo cjelokupnog društva“
Buč Kesidi za KARIKE: Ona prava ne postoji, zato je i izmišljamo
Zlatna Karika Nikola Lero – Instagram pjesnik i UNESCO-v Mladi Šampion za Mir u BiH
Studentice Odsjeka za žurnalistiku u Tuzli podnijele prijavu protiv profesora: Da li je ovo još jedan slučaj bez epiloga?
More Stories
Emigrantski Sevdah: Protiv suživota i tolerancije