Ovo ću samo tebi reći S02E02: MAMA U DOBA INSTAGRAMA

U drugoj epizodi druge sezone emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja, ugostili smo tri sjajne gošće sa kojima smo razgovarali o majčinstvu, njegovim lijepim aspektima, ali i posebnim emocijama koje donosi, postporođajnoj depresiji o kojoj se malo priča, kroz šta sve žensko tijelo prolazi (fizički i mentalno) tokom trudnoće, podršci koja je potrebna i nakon poroda, a sve to maksimalno približeno ličnim pričama i iskustvima gošći.

U emisiji gostuju:

  • Edina Ćerimović Drugovac je supruga i mama dječaka od 2 godine i 9 mjeseci i šestomjesečne djevojčice, certificirani network administrator, ekonomista i posljednjih 7 godina u radnom odnosu u Addiko banci – Sarajevo na poziciji Specijalista za baze podataka i razvoj softvera. Aktivna je u nevladinom sektoru i predsjednik je Skupštine u Udruženju za podršku i razvoj sportskog turizma “Avantur”.
  • Vanja Tešanović, diplomirala je u Novom Sadu na odsjeku za Psihologiju Filozofskog fakulteta, a nedugo zatim završila i Master studije na istom fakultetu.  U toku studiranja započela je sa edukacijom iz Transakcione Analize u okviru Psihopolis Instituta, što smatra prvim korakom dalje u razvoju karijere. Njeno aktuelno zvanje je- Transakcioni psihoterapeut – savjetnik. Praksu započinje 2010. god u Centru za mentalno zdravlje na Palama, gdje stiče vještine psihološke dijagnostike širokog spektra psiholoških poremećaja, davanja nalaza i mišljenja, te savjetodavnog i psihoterapijskog rada.
  • Vildana Mrša, za sebe kaže sljedeće: “Nepopravljivi sam romantičar i zaljubljenica u dobru knjigu koja je sarajevsku adresu prije četiri godine zamijenila dubrovačkom, a sve zbog – ljubavi. Živim savršeno nesavršenim životom sa svoja tri mušketira: bradatim muškarcem koji svake nedjelje pravi najbolju pizzu u gradu, skoro pa trogodišnjakom – preslikom svoga oca, koji na majku jedino ima talent da neprekidno priča 12h uz dva udaha i najmanjim plavookim uspavanim čudom.”

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

ODGOVORI PSIHOLOGA 30: „Riječi mogu da liječe“
Uzroci izraelsko-palestinskog sukoba – arapsko-izraelska normalizacija odnosa i eskalacija palestinsko-izraelskog sukoba jačanjem postojećih i formiranjem novih frakcija otpora
Zlatna Karika Lejla Selimović: Hidžama je više relaksirajući tretman
Premotaj: Žene u BiH - od Kraljevine Bosne do danas
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Virtualni svijet i online upoznavanje: prednosti i mane
Kataloška prodaja kao prilika za zaradu i radno iskustvo
20 godina Zakona o slobodi vjere – Je li samo hidžab problem i smetnja državnim institucijama?
Bošnjak i Srpkinja, Hrvatica i Rom... Kako izgledaju mješovite veze u BiH?
More Stories
UNSA u nas