Ovo ću samo tebi reći EP. 05: Nasilje

Peta epizoda emisije “Ovo ću samo tebi reći” koja ima za cilj promociju tema o kojima mladi govore jedino u uskom krugu prijatelja ovog puta je ugostila četiri sjajna gosta s kojima smo razgovarali o nasilju i širenju svijesti o nasilju.

U emisiji gostuju:

Sabina Lizde: feministkinja/aktivistkinja with a twist. Magistrica međunarodnih odnosa i diplomatije, vodolija u horoskopu i plesačica u duši.

Božena Pandža: doktorand germanistike na Sveučilištu u Mostaru, spisateljica, feministicka kriticarka. Područje znanstvenog djelovanja: holokaust, književnost i feminizam, moderna i suvremena drama i kazalište.

Erna Saljević je komunikologinja koja se bavi konsaltingom u polju marketinga i influenserka pod svojim alter egom @divaisback na Instagramu. Aktivno učestvuje na domaćim i regionalnim kreativnim festivalima, konferencijama, te je držala radionice na temu ženskog preduzetništva, odnosa sa medijima, marketinga, važnosti izgradnje pravilne slike branda, te generalno Social Media trendova, s trenutnim fokusom na content i influencer marketing. Njena lična misija je da radi na promjenama načina na koji ljudi međusobno komuniciraju ali i u njihovoj konekciji sa stvarnim svijetom.

Darko Savić rođen je 10. novembra 1991. godine u Banjaluci. Član Kajak-kanu kluba Vrbas već 12 godina bavi se ovom zahtjevnim sportom. Profesionalni sportista, Hip Hop amater i aktivista u borbi za zaustavljanje nasilja, jedan od kreatora pjesme i video spota Novi je dan.

Emisiju uređuje i vodi Adnana Pidro.

Najčitaniji tekstovi

Jezičke greške u medijima – nemar novinara, redakcije bez lektora
Zar je zaista važno za kim mi srce žudi?
Odbrane u momentima kad ih ne očekujete su uvijek srcu najmilije
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Zlatna Karika Amina Pilavdžija: Vojska je najčasniji poziv i neprocjenjivo životno iskustvo
Studentski domovi u Sarajevu: Gdje su, kakvi su, kako se prijaviti?
Zlatna Karika Lejla Selimović: Hidžama je više relaksirajući tretman
Pas nije samo životinja, nego prijatelj i porodica
Ma gdje ću na onu stranu, da me neko ubije?
More Stories
Ko se boji umjetne inteligencije još?