Pet serija za ovo ljeto

Koliko puta vam se do sada desilo da želite da pogledate neki film ili seriju i uđete k’o sav normalan svijet na neki ilegalni sajt koji krši autorska prava više od pjesama Jelene Karleuše ili Ace lukasa i onda vas preplavi užasavajuće velika sloboda izbora. I tako nakon sat vremena se nađete kako i dalje skrolate tražeći odgovarajući sadržaj.

KAR!KE su odlučile da bar malo olakšaju ovu nimalo laganu potragu pa vam donose pet serija koje su dušu dale da ih odgledate u jednom cugu tokom predstojećeg vrelog ljeta u svojoj zamračenoj sobi uz rashlađeno piće, dok napolju prži žega.

The Strain

Počećemo s vjerovatno najpodcjenjenijom serijom današnjice – The Strain. Serija počinje dolaskom aviona iz Berlina na njujorški JFK. Nakon slijetanja utvrđuje se da su svi putnici misteriozno umrli, ili se to barem tako čini. Na teren biva poslat epidemiolog Eph, koji otkriva misteriozni, drevni virus koji ljude pretvara u vampire. Eph, zajedno s nevjerovatno dobro razrađenom grupom likova, počinje borbu da suzbije virus prije nego izmakne kontroli. U poplavi postapokaliptičnih gluposti od Walking deada do Leftoversa, te da ne spominjem bogohuljenje s Vampirskim dnevnicima i ostalim glupostima, Strain vraća vampire na mjesto koje su zasluživali. A da, producent serije je Giljermo del Toro!

Ocjena 9/10

Black mirror

Black mirror prati uticaj tehnologije na savremeno društvo. Serija predstavlja satiru današnjeg svijeta. Primjera radi, u trećoj epizodi prve sezone odrađena je sjajna satira na društvene mreže, naročito Instagram. Ljudi koriste aplikaciju na osnovu koje ocjenjuju interakciju s ostalim ljudima, te na osnovi dobijenih ocjena kotiraju na društvenoj ljestvici. Svaka epizoda je priča za sebe i bavi se uvijek novom temom.

Ocjena 10/10

The Night of

Vrhunska mini serija HBO produkcije od osam epizoda, dušu dala za gledanje u jednom cugu. Nakon što slučajno pokupi nepoznatu curu u očevom taksiju i provede s njom ludu noć ispunjenu drogom i seksom, Nasir se budi pored nje na smrt izbodene, te se suočava s optužbom za ubistvo. Serija prati Nasirov boravak u zatvoru, njegovu promjenu karaktera, te neizvjesnost da li je počinio ubistvo ili ne, koja traje do samog kraja.

Ocjena 9/10

El Chapo

Voljeli ste Narcosa, onda ćete obožavati El Chapo-a. Serija prati život zloglasnog narko bosa El Chapo-a od njegovih početaka 80-ih godina, preko uspona na vrh, sve do konačnog pada 2016.

Ocjena 8/10

American Crime Story

Ova serija svake sezone, poput starijeg brata, American horror story, prati novu priči. Prva sezona rekonstruiše suđenje OJ Simpsonu, te uticaj koje je to suđenje imalo na američke medije i američko društvo.

Ocjena 9/10

Najčitaniji tekstovi

Odbrane u momentima kad ih ne očekujete su uvijek srcu najmilije
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Život gej osobe u vehabijskoj porodici i zašto biti vidljiv
Zar je zaista važno za kim mi srce žudi?
Studentski domovi u Sarajevu: Gdje su, kakvi su, kako se prijaviti?
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Poziv na učešće na konkursu na temu „Nasilje nad LGBTIQ osobama – moja priča“
Call centri: ZA ili PROTIV?
Zlatna Karika Lejla Selimović: Hidžama je više relaksirajući tretman
Zlatna Karika Amina Pilavdžija: Vojska je najčasniji poziv i neprocjenjivo životno iskustvo
More Stories
Kada Bog postane izgovor