Poziv mladim blogerima, aktivistima i kritičarima

Jesmo li napokon skinuli maske i uvidjeli šta je aktuelna vlast uradila za građane i građanke BiH tokom pandemije? Kako su se ponašali prema nama, šta su konkretno uradili, da li je to bilo dobro i dovoljno? Kako se su ponašali prema Tebi kao prema mladoj osobi? Osjećaš li se ljuto, razočarano, iznervirano ili za Tebe odnos političara prema građanima za vrijeme pandemije COVID-19 nije ništa novo? Šta imaš da kažeš na temu politike naše države za vrijeme pandemije COVID-19?

Omladinski magazin Karike Te poziva da nam u formi bloga (tekst ili video, zavisi u kojem formatu se bolje izražavaš) odgovoriš na gore postavljena pitanja. Želimo da čujemo baš Tvoj stav i Tvoje mišljenje.

Kako se aktuelna vlast u BiH odnosila prema građanima/mladima tokom pandemije COVID-19? Šta Ti je tu najviše zasmetalo, šta Te povrijedilo ili razočaralo? Šta možemo kao mladi da uradimo? Možemo li ljutnju i bijes usmjeriti i na šta iole konstruktivno?

Pošalji nam svoj blog koji će biti odgovor na ova pitanja i osvoji vrijednu novčanu nagradu.

Svaki blog koji zadovolji kriterije za objavu će dobiti jednak medijski prostor na našem portalu, a najkvalitetnije i najčitanije blogove ćemo i novčano nagraditi:

prvo mjesto sa 150 KM

drugo mjesto sa 100 KM

treće mjesto sa 50 KM.

Blog dužine do 1000 riječi ili tri minute videa možeš da pošalješ do kraja mjeseca maja 2020. na adresu redakcija.karike@gmail.com. Na istu adresu možeš da nam se javiš, ako imaš i dodatnih pitanja.

Radujemo se mnogo da čujemo Tvoj glas i Tvoje mišljenje.

Sretno!

Redakcija Omladinskog magazina Karike

Najčitaniji tekstovi

Biciklizam kao stil života: Biciklom na posao, ali i na planinu
Odgovori psihologa 5: Pohvala edukaciji
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Život freelancera u BiH: Moguće je zaraditi i preko tri hiljade KM mjesečno
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Univerzitet u Banjoj Luci: Fakulteti kroz brojeve
Bojan Jokanović – Sizif oštra i neumoljiva oka
Šarac komarac, iglicama boc
More Stories
Koji mobitel kupiti?