KONKURS ZA IZBOR GLAVNOG UREDNIKA OMLADINSKOG MAGAZINA KARIKE

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini i Omladinski magazin Karike raspisuju konkurs za izbor glavnog i odgovornog urednika Omladinskog magazina Karike.

Novinari Omladinskog magazina Karike, jedinog omladinskog magazina u Bosni i Hercegovini, bave se temama interesantnim za mlade ljude, razbijaju predrasude i šire dobre vibracije. Ovo je magazin koji vjeruje mladim ljudima u BiH, koji zna da svaka priča neće promijeniti svijet, ali se nada da će baš KAR!KE svakodnevno ohrabrivati svoje čitaoce da slobodnije govore. Sada je u potrazi za novim superkul glavnim urednikom koji će ovaj magazin voditi preko bosanskohercegovačkih brda i dolina, od Velike Kladuše do Višegrada, od Dervente do Trebinja, od Tuzle do Livna, od Banja Luke do Sarajeva, u smjeru njegove prepoznatljivosti i jedinstvenosti.

Ako ste dovoljno hrabri da budete dio ekipe koja zna da piše i izvještava i onda kada se presjeda u tri autobusa, po kiši, snijegu i buri, ne oklijavajte da nam vaše prijave, koje trebaju sadržavati: CV; motivaciono pismo u kojem ćete ukratko predstaviti vas i vašu viziju razvoja Omladinskog magazina Karike; te tri (objavljena) autorska članka ili priloga, pošaljete na e-mail onaubih@gmail.com. Završen fakultet novinarstva predstavlja prednost pri apliciranju, kao i minimalno godinu dana radnog iskustva.

Rok za prijavu je 15.03.2018. godine.
Sretno u kačenju koje donosi mnogo!

Najčitaniji tekstovi

Udruženje „Dignitet“: Stvaranje društva dostojanstva i pravde
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Bojan Jokanović – Sizif oštra i neumoljiva oka
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
Zlatna Karika Zerina Suljić: Uložen trud i višesatno učenje uvijek bih nagradila dobrim treningom
10 realnih razloga zašto si još uvijek single, a koje ti niko nije rekao
Danijela Stojanović, geštalt psihoterapeutkinja: „Iza slojeva neosvešćenih osećanja, strpljivo čekamo sami sebe“
Život freelancera u BiH: Moguće je zaraditi i preko tri hiljade KM mjesečno
Susan Sontag – počasna građanka Sarajeva i heroina svih nas
Koji fakultet upisati – državni ili privatni?