Javni poziv za nove glasove u BiH

Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) poziva vlogere, blogere, fotografe, kritičare i građane novinare da se prijave na javni poziv „NEW VOICES“.

Javni poziv je otvoren do 15.11.2020. Predloženi projekat u okviru ovog javnog poziva ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Aplikanti se podstiču da se prijave sa projektnim prijedlozima u kojima je predviđeno kreiranje medijskog sadržaja koji predstavlja kritički pogled na situaciju u BiH, promovira građansku hrabrost, aktivizam, pozitivne priče, poziva na akciju i pozitivne promjene i slično, a koji je u skladu sa ciljevima IMEP-a.

Prihvatljivi kandidati za ovaj Javni poziv su nezavisni novinari (novinari koji nisu zaposleni putem standardnog ugovora o radu s bilo kojom vrstom medija), fotografi, vlogeri, blogeri i građani spremni za kreiranje medijskih sadržaja (građani-novinari).

Prijavni obrazac potražite na http://skr.rs/PZE.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail-a grantovi@imep.ba  ili putem Facebook stranice https://www.facebook.com/imep.ba/ 

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

*Foto: CPCD

 

Najčitaniji tekstovi

Ne daj da te sistem slomi
Odgovori psihologa 8: Anksioznost i depresija
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ: Čudesni svjetovi književnosti
Virtualni svijet i online upoznavanje: prednosti i mane
Benjamin Bajramović: Posebnost naše nesreće jeste u tome što se poniženje uzima kao zdrava činjenica
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Call centri: ZA ili PROTIV?
The Platform: Svijet u kome jedeš ili budeš pojeden
Život freelancera u BiH: Moguće je zaraditi i preko tri hiljade KM mjesečno
More Stories
Bujrum narode slobode!