Gdje za Novu – Iz gradova i s trgova

Sve je bliži kraj godine i sve je aktuelnije pitanje kako i gdje dočekati Novu godinu. Da li otići na proslavu na otvorenom ili u neki poznat lokal? Da li uopšte izlaziti iz zone komfora i napuštati topli dom? Ako još uvijek ne znate gdje provesti najluđu noć, pripremili smo vam par prijedloga ukoliko se odlučite za doček Nove godine u nekom od bh. gradova, ali i gradova regiona.

Piše: Anđela Borovčanin Knežević

U našem glavnom gradu, publiku će ispred Vječne vatre zabavljati popularni bendovi „Bombaj štampa“, „Zabranjeno pušenje“ i „Crvena jabuka“ te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda „Letu štuke“.

 

Za nezaboravan doček u najvećem gradu Republike Srpske pobrinuće se Željko Samardžić, dok će se narednog dana veselje nastaviti na platou ispred nove sportske arene pored Parka „Mladen Stojanović“ uz jugoslovensku zvijezdu Lepu Brenu.

Mostar će u novu 2024. godinu ući uz Željka Joksimovića, a za najluđu noć u godini rukovodstvo Mostara je odabralo novu lokaciju i spektakl će organizovati na parkingu između Hrvatskog narodnog pozorišta u izgradnji i zgrade Vlade FBiH.

U Dučićevom gradu, Trebinju, prisutne će zabavljati popularni OK bend, dok će Bišćani i Bišćanke zapjevati uz Adija Šošeta.

Za dobar provod i dobru muziku u Doboju pobrinuće se Igor Vukojević. Doček će biti organizovan u Parku narodnih heroja.

Bajaga i njegovi instruktori će u Novu Godinu uvesti Tuzlanke i Tuzlake, dok će se zlatne glasnice Marije Šerifović čuti u Zenici.

Veselo će biti i u gradovima regiona. Tako će u Beogradu muzički program otvoriti Frajle, nakon njih nastupa Sara Jo, a kao glavni izvođači najavljeni su Dejan Petrović i njegov Big Band.

Novosađani su pripremili raznovrstan muzički program – na Beogradskoj kapiji nastupit će ABBA Ring, Buč Kesidi, Kiril Džajkovski. Na novosadskom Trgu prote Mihaldžića nastupiće bendovi „Elemental“ i „Partibrejkers“, dok je za ljubitelje elektro muzike organizovan nastup DJ Dejana Milićevića i DJ Francka Rogera u Štrosmajerovoj.

Crnogorski gradovi su i ove godine pripremili bogat sadržaj i mnoštvo koncerata. Tako u Herceg Novom 31. 12. 2023. nastupa Goran Bregović (Alen, Tifa – „Bijelo dugme“) & Orkestar za svadbe i sahrane, dok je u Baru Lepa Brena.

Spektakularan doček očekuje se i u Budvi uz Đorđa Davida, Ivanu Peters, Tonija Cetinskog i bend „Van Gogh“.

Zagreb u Novu 2024. ulazi s bendom „Let 3“ i sa Zagrebačkom filharmonijom, dok će splićanska riva da pjeva uz popularne taktove pjesama Doris Dragović.

Na slavnom Stradunu glavna zvijezda večeri biće regionalni pjevač Zdravko Čolić.

Gdje god je čekali, Nova godina će sasvim sigurno doći. Stoga, srećna nam bila Nova 2024. godina!

Najčitaniji tekstovi

Udruženje „Dignitet“: Stvaranje društva dostojanstva i pravde
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Bojan Jokanović – Sizif oštra i neumoljiva oka
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
Zlatna Karika Zerina Suljić: Uložen trud i višesatno učenje uvijek bih nagradila dobrim treningom
Koji fakultet upisati – državni ili privatni?
Studentski domovi u Sarajevu: Gdje su, kakvi su, kako se prijaviti?
10 realnih razloga zašto si još uvijek single, a koje ti niko nije rekao
Danijela Stojanović, geštalt psihoterapeutkinja: „Iza slojeva neosvešćenih osećanja, strpljivo čekamo sami sebe“
Zlatna Karika Lejla Selimović: Hidžama je više relaksirajući tretman
More Stories
Koliko fleksibilnost mladih doprinosi razvoju zajednica?