Cup of chic: S nastave u noćni izlazak

Ušli smo u 2020. No, da li smo spremni iznijeti nove trendove i biti u skladu s njima? U ovoj godini želimo spojiti različite stilove i komade odjeće u jedan outfit, a da to pritom izgleda kao s posljednje modne revije. Počevši od možda većini najdražeg komada odjeće, dukserice s kapuljačom (hoodie), donosim vam najbolje načine kako je nositi vani a da to nije outfit za kućno izdanje.

Kako ukombinirati hoodie na takav način da pravac s nastave ili eventualno s popodnevne kafe nastavimo u noćni izlazak? Većina nas se najbolje osjeća u širokoj comfi odjeći ali postoji trenutak kada se ipak trebamo uljuditi i izađi u javnost. Da, i to je moguće. Ostati comfi, ali opet izgledati stylish se može postići i s duksevima, hoodies, kako god hoćete, jer su jednako cool kao i party odjeća.

1. Kožna suknjica

Kožne suknjice imaju reputaciju chill ‘n comfy. S duksem će to još bolje izgledati i tako će keep vibe of chill and comfy. Osobno je i moj favorit.

2. Duga suknja

Duga suknja ne mora da bude dosadna, elegantna i lepršava i samo za ljetne dnevne varijante outfita. Takođe, uz dobre komade, može se iskoristiti i za jesenje dane, uz hoodie naravno. Spoj ova dva komada može da donese najbolje od oboje, a najbolje se kombinira uz neke čizme ili patike.

3. Hoodie dress

Još uvijek na suknjicama i haljinicama… Hoodie dress je takođe jedan od meni najdražih outfita zbog svoje jednostavnosti. Nema potrebe za nervozom, biranjem, sklapanjem i, naravno, velika je prednost kod kašnjenja – jednostavno, samo to uzmeš i spremna si za čas posla. Patike, visoke čizme, martinke, ma bilo šta ide uz ovaj stil. Ne trebate se plašiti šta izabrati jer će sve odlično izgledati.

4. Wide leg pants

Ubjedljivo, najopuštenija i najudobnija kombinacija za sve prilike. Eh, kako da to sve izgleda ukombinirano za ovakve prigode i situacije. Po meni, najbolji odabir bi bile wide leg pants. U isto vrijeme, veoma veoma elegantne a opet, zajedno s duksem, daju tu opušteniju verziju. Takođe, ovo je kombinacija za sve ljubitelje tenisica – idu uz svaki par tenisica.

5. Kaputi, odijela, sakoi…

Na poslovni sastanak u duksu, zašto da ne? Veoma je teško zamisliti elegantnije komade odjeće s duksem, ali itekako dobro izgleda. I ovo je onaj look koji daje najbolje iz oba svijeta. U jednu ruku elegantno, a u drugu običan outfit koji može poslužiti za svaki dan u školi.

Tajna dobrog stila je – nosi ono u čemu se osjećaš udobno i ugodno.

Najčitaniji tekstovi

Odgovori psihologa 2: Biti dobar prema sebi (i drugima)
Kako zaraditi na internetu?
Kako do „savršene“ fotografije
Call centri: ZA ili PROTIV?
Igra transformacije: Pravnica, vodena vila ili grčka boginja?
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
GDJE OTIĆI: Planinarski domovi nadomak Sarajeva
More Stories
Meris Muhović: Dešavalo se do prije pola godine, godinu, da brata zovem treneru