Cup of chic quiz: Provjeri da li si chic girl!

Stil je način da kažete ko ste vi bez da morate da pričate.

Poznata rečenica još od našeg prošlog čitanja, prvog #cupofchicquiza, rečenica koja će nas voditi sve do posljednjeg pronalaska i definiranja osobnog stila. Vaš stil priča za vas, i sve dok se vi i vaš način života mijenja, tako će zajedno s tim i vaš stil da se mijenja.

Wikipedia kaže da riječ chic potiče od francuske riječi chicanery ili od njemačke riječi Schick  što bi u prevodu značilo vještina. Međutim, engleski rječnik govori opet nešto suprotno. Navodno chic predstavlja sav onaj stil i eleganciju. Kažu, to je nešto s čime se rodiš i što ne možeš naučiti. Naizgled je dvosmisleno, a možda je to samo još jedna riječ koju koristimo bez da znamo šta to ona zapravo znači. Ali ja je vidim kao 60 % uloženog našeg truda. Nije to ni izgled u našoj najdražoj mekanoj pidžami, niti tajicama za teretanu, ali opet nije ni izgled za maturalnu zabavu. Moderan je to izgled koji se sastavlja bez napora s mrvicom lijenosti, dok opet ostavlja neki trag elegancije iza sebe.

Sjedni u neku udobnu fotelju, izdvoji te 3 minute jer možda je ipak ovo tvoj stil. 

Dakle, došli ste do kraja kviza i on vam je otkrio da posjedujete taj chic style.

Chic style poznat je po jednostavnijim, svakako jednobojnim komadima, te u sebi ima dašak elegancije koja je ukombinovana s nekim jednostavnim varijantama. Ne teži k napadnim i šarenim komadima odjeće niti masovnim torbama. Često odabirete odjeću u neutralnim pastelnim bojama jer je štedite za podebljani dodatak torbice od aligator kože ili jako crveni ruž. U ormaru ćete uvijek pronaći trag male crne haljine ili neke satin suknje. Dekolte svakako krasi neki minimalistički nakit. Chic osoba odiše snagom i urođenim smislom za modu. Neki od poznatih chic style tipova su Gigi Hadid, Angelina Jolie i Victoria Beckham.

Do sledećeg kviza, chic pozdrav!

Najčitaniji tekstovi

Intervju s Dušicom Žižić, medicinskom sestrom: „Naše ranjivosti i razvojne krize su i naša šansa za samospoznaju i učenje“
Buč Kesidi za KARIKE: Ona prava ne postoji, zato je i izmišljamo
Vikend sa ćaletom: Ljubav kao najveća potreba
Život gej osobe u vehabijskoj porodici i zašto biti vidljiv
Zlatna Karika Ammar Grabić: Mladi nisu svjesni svojih potencijala
Nasilje u porodici – moja životna priča
Dželila Mulić-Čorbo, psihologinja: „Kada je nasilje prisutno, tu pate svi“
Call centri: ZA ili PROTIV?
Mladi džeparce ostavljaju u kladionicama, nevidljiva pošast teško se liječi
Vipassana meditacija: Kako sam 10 dana proveo izoliran od civilizacije i naučio da prihvatim bol
More Stories
Facebook – platforma za dezinformacije, lažne vijesti i ostvarivanje političkih ciljeva