3 tipa prosječnih sarajevskih “strejt” muškaraca

Uobičajen slijed događaja: otvoriš profil, tapuješ, javiš se, izgubiš šest sati životne energije, kažeš „jebiga“ i ideš na repeat. Prva Palamudizacija. All rights reserved.

Kažem „uobičajen“ iz razloga što postoji kudikamo bolji slijed događaja, tipa javiš se i izgubiš samo dva sata životne energije jer ti je, dobrica, prethodno priznao da ima tipa kog voli i da je tu samo zato što su odlučili da imaju „otvorenu vezu“.

A duša… Fin neki dečko.

Elem.

Prva Palamudizacija se primjenjuje kroz cijeli lanac pederluka, ali posebnu primjenu ima kod prosječnog sarajevskog strejtera. Dolaze u više oblika i pakovanja.

Prvi i osnovni tip je OŽENJEN SAM A K’O PEDER ŽIVIM

Ovaj tip strejtera najčešće dolazi iz neke tradicionalne, zatupljene porodice koja ima prevelika očekivanja u svemu. Njen sin mora završiti „školu“, mora petkom na džumu, mora se ženiti, mora produžiti svetu lozu i kao posljednji korak, odgojiti krdo unučića, jer tako kaže njena čukum nana Rasema. A zna se, čim Rasema zine, Kulin Ban se u grobu protrese. Zbog potreba teksta, nazvat ćemo ga Senad. Logično.

I tako naš Senči kad pozavršava sve navedene obaveze, sasvim slučajno „naleti“ na sajtove za upoznavanje. Od tog momenta on više nije Senad. On je Dino, Ado, Keno, ima 28 godina (manje) i opis profila mu je obavezno „Ne tražim ništa, ovdje sam iz dosade, hehe.“

Senči ni u ludilu ne pokazuje lice. On se nalazi sa tipovima isključivo uživo. Svaki petak u 12 kada ušuška Semira i Semiru, Senči ide da jauče na… koncertu za odrasle.   

Diskrecija zagarantovana.

Drugi tip je BOBA ROZA, SAD ME (JAKO) VOZA

Eh… Sad papir u ruke i slušajte savjete iz prve ruke.

Ovaj tip strejtera je, da se zaključiti, život proveo na ulici. Omiljene riječi su mu: „Bruda“, „Braca“, „Haveru“, „Oca mi“ a kad treba da se zakune u nešto, obavezno ubaci ime sestre, najboljeg havera ili eventualno djeteta, a u slučaju da ga nema, samo kaže „Dje’tami“.

Cijela poenta ovog tipa prosječnog strejtera je da njegov interes za muškarcima nastaje samo kada se dovoljno „stimuliše“. If you know what I mean.

Samim tim, onog momenta kada stimulans prestane, prestane i interesovanje. U suštini, to nije baš tako. Interes postoji oduvijek, ali Braca na fiksu ima čime da se opravda. Loša strana, između svega navedenog, je ta što ga nećete moći često viđati jer je svako malo u zatvoru, ali ne brinite… Vrlo moguće da će uspjeti završiti telefon od jednog od svojih milionskih havera pa ćete mu moći poslati poruku na koju će odgovoriti u roku od pet do osam mjeseci.

Omiljena pjesma mu je, svakako, Sajfer – Kokaina. Jee, I wonder why…

Treći tip je IMAM 18 MAJKE MI

Ovaj strejter je u biti svjestan svoje seksualnosti, ali zbog društva u kome se nalazi odlučuje da se predstavi kao homofob. Najčešće se odluči za all boys school ala tehnička, energetska i slično.

Druži se samo sa najvećim „jebačima“ da bi podigao svoje samopouzdanje, konstantno potencira priču o djevojkama i obavezno postavlja pretjerano seksualne fotografije sa istim na instagramu, da se, ne daj Bože, slučajno ne posumnja da je gej. Iako, u realnosti, postiže totalno suprotan efekat.

Na gej sceni, ovakvi su poznati po tome što im u pojedinostima profila piše da imaju 18 godina… I to je sve što piše. Nema slike, nema opisa, ništa. U razgovoru, koji otprilike traje deset minuta, seks spomene u prosjeku pet puta u minuti, a u ostatku vremena uvjerava i tebe i sebe da ima 18 godina. Kada situacija propadne, odmah gasi profil i zove djevojku da se slikaju za insta story. Girls, don’t hesitate, check yo’ man’s phone.

O ostalim tipovima homoseksualca sa sarajevske gej scene u drugoj kolumni.

Vi se do tada dragi čitatelji zapitajte zašto su ovi likovi ovakvi.

Zbog čega im je teško da vide i prihvate sebe takvim kakvi jesu.

Odakle stalno dobijaju poruke da taj život koji bi možda živjeli nije ispravan i imate li vi dok ovo čitate potvrdu da je način života koji vi živite najispravniji?

Najčitaniji tekstovi

Velika pitanja – velika anksioznost
Nail Omerović: Naši mladi su talentovani, samo im je teško doći do izražaja
Kako do pripravničkog u Bosni i Hercegovini?
Kultura mema – od smijeha do političkog djelovanja
Eskapizam na društvene mreže
Rodni stereotipi
Kako do studentskog posla u Sarajevu?
Gdje kupiti proizvode jeftinije i do 90 % od redovne cijene - Food Outlet Yumm
Prljava riječ na slovo "F"
Zašto muškarci (ne) vole kučke?
More Stories
Zlatna Karika Katarina Ponjavić: Patentirala uređaj za zbrinjavanje medicinskog infektivnog otpada